Gepubliceerd op: 03-09-2021

Vandaag is mijn eerste dag op de school (OpDreef). Om 8.10 verzamelen alle juffen en meesters in de hal en wordt de dag doorgenomen. Wat fijn om zo samen te starten! Het is pas de eerste week, maar corona geeft gelijk onrust. Kinderen die thuis zitten wegens klachten. De dag is nog niet voorbij, of er blijkt één klas te zijn waar iemand positief is getest op corona. Gevolg is dat de hele klas naar huis wordt gestuurd. Iedereen in quarantaine.

In plaats van dat de kinderen elkaar en de juffen/meesters leren kennen, moeten er laptops worden geregeld, lesboeken worden gekopieerd en alles omgezet worden naar online lessen. Én vergeet niet dat alle ouders van de klas moeten worden opgebeld. In de wijk Overvecht ligt de vaccinatiegraad ten opzichte van andere wijken lager. Dus grotere kans op verspreiding van besmettingen.

Dit belooft wat voor het nieuwe schooljaar… Binnen de wandelgangen wordt er gesproken hoe we als school ouders kunnen adviseren om zich te laten testen bij klachten en/of te laten vaccineren. Doordat meerdere ouders minder goed de Nederlandse taal beheersen, is dit soms best ingewikkeld. Ik denk gelijk hoe we misschien als gemeente via scholen juiste toegankelijke informatie kunnen verstrekken aan ouders over de prik- en testlocaties in Overvecht. Zo is het linkje snel gelegd!

Iris Korvemaker
Beleidsadviseur Gemeente Utrecht
Onderwijsambassadeur in groep 5 - OpDreef - Overvecht