Gepubliceerd op: 04-02-2022

Zoals ik al eerder schreef, ga ik meedenken over de PR van de school. Als ‘nieuweling’ zie ik ook met een frisse blik de kwaliteiten van de school of de dingen die mij opvallen.

Naast het feit dat er een nieuwe ‘frisse wind’ gaat waaien met logo’s etcetera, willen we ook kijken hoe we ouders die in de buurt wonen kunnen laten kennismaken met de school. Het is een fijne school, maar de school is niet zo zichtbaar in de wijk, omdat deze in een hoek zit en niet aan een openbare weg.

Wat we bij de gemeente doen is samen met inwoners de plannen bedenken, in plaats van alles zelf bedenken. Het valt mij op dat de werkwijze in de schoolomgeving niet veel anders is. ‘We kunnen de kinderen zelf een filmpje laten maken wat ze van de school vinden’. ‘Laten we aan de ouders vragen wat ze sterkte punten vinden van de school’. En huppakee, de taken worden verdeeld.

Ik ga de plekken in kaart brengen in de wijk waar misschien ouders komen die jonge kinderen hebben en eventueel over een paar jaar oud genoeg zijn om naar de Op Dreef naar school te gaan. De voorzieningenkaart die door gemeente is ontwikkeld is op zo’n moment best handig. Aan de slag!

Iris Korvemaker

Beleidsadviseur Gemeente Utrecht
Onderwijsambassadeur in groep 5 - OpDreef - Overvecht