Gepubliceerd op: 22-04-2022

Yes, het is Pasen! Iets waar ik erg naar uitkijk, omdat ik nog weet dat ik dit soort feestdagen heel leuk vond op school. De Paashaas is er ook voor de jongste groepen, maar ook de kinderen uit mijn klas (groep 5) worden nog steeds wild als ze de Paashaas zien.

’s Ochtends wordt er nog gewerkt, maar bij de lunch worden de eitjes, kaas, pindakaas, bolletjes en ranja de klas ingebracht. Alle kinderen zitten in groepjes en wij delen de broodjes en het beleg uit. ‘Juf mag ik nog een plak kaas?’, ‘Juf mag ik nog komkommer?’, ‘Juf mijn broodje is op, mag ik nog een broodje?’. De kinderen smullen, smikkelen en kletsen, terwijl juf Ruth en ik alle kinderen voorzien van alle lekkernijen!

Meestal hebben we maximaal een kwartier voor de lunch, maar nu zitten de kinderen heerlijk een half uur te tafelen. Daarna mogen ze nog kort naar buiten, zodat wij weer alles kunnen opruimen en de stoelen in de kring kunnen zetten voor de muziekles. Én ook zelf een broodjes kunnen eten. Ik weet wel dat ik Pasen leuker vond als kind dan als juf haha.

Iris Korvemaker

Beleidsadviseur Gemeente Utrecht
Onderwijsambassadeur in groep 5 - OpDreef - Overvecht