Gepubliceerd op: 29-10-2021

Wat een leuke reacties heb ik gekregen op mijn vorige blogs! Hier kwamen veel interessante, mooie gesprekken uit voort. Dit motiveerde mij ook om ook een tweede reeks te schrijven over wat mij opvalt als onderwijsambassadeur bij basisschool Op Dreef in Overvecht.

Ik ben niet de enige onderwijsambassadeur, maar dankzij stichting PCOU/Willibrord en een onderwijsimpuls-subsidie van de gemeente Utrecht draait dit project nu op 5 basisscholen en zijn er 24 onderwijsambassadeurs actief. Af en toe hebben we ook intervisie met elkaar en hoor ik ook hoe anderen hun rol invullen. Zo is er ook een vrouw uit India, een expat, die Nederlands aan het leren is. Zij wilde graag al iets doen en combineert op dit moment kunstlessen met Engels. De kinderen vinden het uitdagend, omdat ze eigenlijk ‘twee lessen in één’ krijgen zoals ze het zelf noemen. Daarnaast zit er in de intervisie met onderwijsambassadeurs een jongen die net is afgestudeerd en wil onderzoeken of de PABO iets is, en nu schaaklessen geeft voor kinderen die dit interessant vinden.

Ook mijn directe collega bij Volksgezondheid geeft les bij een andere basisschool in Utrecht en heeft aan de kinderen gevraagd wat zij verstaan onder een ‘Gezonde Stad’. De kinderen denken veel breder dan alleen maar mentale en fysieke gezondheid, maar ook bijvoorbeeld aan windmolens. Ook deze ideeën/ervaringen geven mij weer ideeën om aan de slag te gaan op mijn school. Mocht je geïnteresseerd zijn of meer willen weten, laat het vooral weten!

Iris Korvemaker
Beleidsadviseur Gemeente Utrecht
Onderwijsambassadeur in groep 5 - OpDreef - Overvecht