Gepubliceerd op: 29-04-2022

De één na laatste dag voor de tweeweekse meivakantie. Iedereen kijkt er naaruit. Ook al is het voor mij als ambtenaar geen meivakantie (ik heb geen vrij genomen, maar schrijf nu deze blogjes ), ik ga wel mee in de vakantiestemming.

Morgen zijn de koningsspelen en mijn kinderen uit groep 5 mogen het dansje van de koningsspelen voordoen voor de hele school. Er zijn een paar meiden in de klas die ontzettend goed kunnen dansen! Vorige week is gevraagd of ze een dansje willen instuderen. We beginnen elke ochtend nu met het dansje op YouTube voor de klas.

Ik kan genieten hoe ijverig de meiden proberen het dansje in te studeren en hoe op de achtergrond ook enkele jongens heel graag mee doen met het dansen (maar niet voor de hele school). Deze één na laatste dag vertellen veel meiden dat ze thuis het dansje wel 100 keer hebben geoefend. Ik zei vorige week nog tegen juf Ruth dat ik mij niet kon voorstellen dat ze dit ingewikkelde dansje in één week uit hun hoofd zouden kunnen leren, en juf Ruth zei nog “let maar op!”.

En vandaag ben ik inderdaad verrast. De kinderen kunnen het dansje zo goed als uit hun hoofd. Nog een paar keer oefenen vandaag en ik vind het eigenlijk jammer dat ik morgen niet hun optreden kan zien. Gelukkig wordt het gefilmd en ga ik het zeker terugkijken! Voor nu een fijne meivakantie!

Iris Korvemaker

Beleidsadviseur Gemeente Utrecht
Onderwijsambassadeur in groep 5 - OpDreef - Overvecht