Gepubliceerd op: 11-02-2022

Naast de PR wilde ik ook kijken naar hoe we in de wijk meer samen kunnen werken. Na een kennismaking met mijn collega’s van wijkbureau Overvecht kwam ik erachter dat het Buurthuis Burezina op 4 minuten lopen zit van de school (en 1 minuut fietsen).

Nadat ik in contact ben gebracht met de beheerder, leek het mij leuk om eens langs te gaan en eens met hem te praten over eventuele kansen voor samenwerking met de school. Om 12 uur mailden we elkaar en aan het eind van de dag ging ik gelijk even langs het buurthuis. Hassan vertelde mij dat hij nu twee jaar beheerder is en hij graag nog meer initiatieven in het buurthuis zou willen organiseren zodat er meer binding is met de wijk. Want ‘hoe fijn is het als je verbinding voelt met de plek waar je opgroeit’.

Hijzelf woonde ook nog niet zo lang in Overvecht en voelde zich, mede door zijn baan, steeds meer thuis in de wijk. Bij het binnenlopen van het buurthuis zag ik al veel oudere kinderen van groep 6 t/m 8 in een lokaal met elkaar spelen via stichting JOU. Ze vroegen gelijk ‘wat de juf van groep 5 nu hier doet’. Ook al heb ik veel kinderen nog nooit gesproken, als juf word je herkend. Na een superleuk gesprek spraken we af om nog een keer een kennismaking in te plannen met de directeur. Ik ben benieuwd wat hieruit gaat komen, maar in ieder geval fijn dat het contact is gelegd.

Iris Korvemaker

Beleidsadviseur Gemeente Utrecht
Onderwijsambassadeur in groep 5 - OpDreef - Overvecht