Gepubliceerd op: 18-04-2024

Terugblik Reflectiemiddagen april

Op dinsdag 9 en op donderdag 11 april vonden de jaarlijkse reflectiemiddagen plaats. De eerste editie waarbij onderwijsambassadeurs, coördinatoren en projectleiders van alle deelnemende scholen uit de verschillende regio's elkaar ontmoetten. Samen deden we inspiratie op over (werk)geluk en zijn we in gesprek gegaan over het Onderwijsambassadeurschap. 

Na het welkomwoord van Meintje Spijker werd de middag afgetrapt met een presentatie over (werk)geluk. 

Carin Cuijpers, oprichter en directeur van GeluksBV startte op dinsdagmiddag. Zij werkt aan het Bruto Nationaal Geluk oftewel aan de gezondheid en welzijn van mensen. GeluksBV en daarmee Carin geloven dat echte innovatie ontstaat in nieuwe vormen van samenwerking die ze met ons heeft gedeeld. 

Roy Kreeftmeijer, directeur van Taal doet meer, gaf op donderdag een interactieve presentatie over werkgeluk. Hij lichtte toe wat werkgeluk is, gaf inzicht in ons eigen werkgeluk en tips om geluksinterventies toe te passen. Met als mooiste inzicht dat 40% van je geluk zelf te beïnvloeden is. 

Daarna was er ruimte voor reflectie op het onderwijsambassadeurschap. Ieder ging in groepen uit elkaar met een begeleidende docent. Daar werd gesproken over ieders ervaringen als onderwijsambassadeur. Met de focus op; wat moeten we echt behouden, waar willen we meer van en wat moet echt anders. Waardevolle sessies, met goede inzichten om samen mee verder te ontwikkelen. Leuk om te horen dat iedereen vooral herkenning had bij het onderwijsambassadeur zijn, ongeacht de regio waar ze actief zijn. 

We sloten de middag af met een gezellige borrel waar nog veel ervaringen met elkaar zijn gedeeld.