Gepubliceerd op: 06-09-2021

Nieuwe schooljaar is weer gestart

In de omgeving Utrecht is het nieuwe schooljaar weer begonnen. En daarmee ook weer een nieuwe lichting met onderwijsambassadeurs! Een goede reden om hier even feestelijk bij stil te staan en kennis te maken met elkaar.


Het is fantastisch om te zien dat onderwijsambassadeurs die vorig jaar al deelnamen ook dit schooljaar weer meedoen. Met al een schooljaar aan ervaring op zak is dat heel waardevol. Zo ook onderwijsambassadeur Ingrid Koster die vorig schooljaar meedraaide in groep 1/2. Lees haar ervaringen hier. Dit schooljaar zet zij zich in als thematische onderwijsambassadeur en gaat lessen verzorgen aan verschillende klassen over veilig omgaan met geld. En ook de nieuw startende onderwijsambassadeurs brengen stuk voor stuk prachtige kennis en ervaring mee om te delen binnen de school.


Dit schooljaar heeft het project OnderwijsAmbassadeurs op basisschool de Boomgaard een doorstart gemaakt met maar liefst 9 onderwijsambassadeurs. En er zijn ook 3 nieuwe basisscholen bijgekomen. Basisschool de Odyssee start dit schooljaar met 2 onderwijsambassadeurs. En ook op basisschool De Krullevaar lopen 2 onderwijsambassadeurs rond. Bij basisschool Op Dreef start 1 onderwijsambassadeur.


Samen met de onderwijsambassadeurs zijn op alle basisscholen ook een interne coördinator gestart. Zij zijn voor dit project de spin in het web. Aan hen de taak de nieuwe ambassadeurs aan een geschikte groep te verbinden en te ondersteunen waar dat nodig is. En ze gaan aan de slag met verbinding leggen in de omgeving van de school. Denk aan allerlei diverse organisaties zoals ondernemers, zorgcentra en alles daartussenin.


Het project blijft groeien. Vanaf februari 2022 wordt een nieuwe ronde met startende scholen toegevoegd. Heb je interesse als school of onderwijsambassadeur? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Basisschool De Krullevaar komt samen op het dakterras voor een kennismaking. 

Kennismaken onder het genot van een heerlijk stuk taart.

Interne coördinator Susanne Dufrenne heet iedereen welkom.

Ook op basischool De Boomgaard wordt de taart aangesneden.